“Eesti Maastikuarhitektuuri Aasta Tegu 2013” kuulutatakse välja 24. aprillil Tallinnas Õpetajate Majas‏

Eesti Maastikuarhitektide Liit annab tead, et selgunud on „Eesti Maastikuarhitektuuri Aasta Tegu 2013“, mis kuulutatakse välja rahvusvahelisel maastikuarhitektuuri kuul, 24. aprillil toimuval pidulikul vastuvõtul Tallinnas Õpetajate Majas.

Eesti Maastikuarhitektide Liit kuulutas aasta teo konkursi välja, et tunnustada silmapaistvaid saavutusi Eesti maastikuarhitektuuris ning ergutada maastikuarhitektuurielu.

Kandidaatide esitamise õigus oli kõigil ning kandidaate oodati maastikuarhitektuurialase tegevuse kõikidest valdkondadest (sündmused, publikatsioonid, valminud objektid jne). Teo toimumise, sh objekti valmimise aeg pidi jääma aastasse 2013.

Kokku esitati kuus kandidaati, mille seast Liit valis eelmise aasta tunnustusväärseima teo. Kandidaatideks esitati (toodud esitamise järjekorras):

1. Viru raba vaatetorn

2. Katariina allee rekonstrueerimine Võrus

3. UUSNURK Tartu linnalaboris

4. Emajõe kaldaplatvorm Ülejõe pargis

5. Klooga holokausti ohvrite väliekspositsioon

6. Linnatänava makett M1:1 Mere pst näitel

Eesti maastikuarhitektuuri aasta tegu on varasemalt valitud juba viiel korral, kui selleks olid Pargiterminite seletussõnaraamat (2012, Sulev Nurme, Nele Nutt), maastikuarhitektuuri toimetised “Acta architecturae naturalis” (2011, Tallinna Tehnikaülikool), Eesti Maanteemuuseumi välialad (2010; Maarja Kask, Karli Luik, Ralf Lõoke, Pelle-Sten Viiburg, Salto AB OÜ), Tamula ranna-ala Võrus (2009; Andres Viitkar, Artes Terrae OÜ) ning maastikuarhitekti ametikoha loomine Tallinna ja Tartu linnavalitsustes (2005).

Aasta teo välja andmist toetab Eesti Kultuurkapital.

 

Ootame kõiki huvilisi aasta teo välja andmise üritusele (kogunemine kl 17) ning Balti Maastikufoorumile!

 

Info:

Teele Nigola

Eesti Maastikuarhitektide Liit

tegu[at]maastikuarhitekt.ee

gsm 5187 602

Rubriigid: Uudised. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.