Algas hiite kuvavõistlus

Algab kuvavõistlus Maavalla hiied, kuhu oodatakse ülesvõtteid hiitest ja teistest looduslikest pühapaikadest nii Maavallast kui ka piiri tagant. Võistluse eesmärk on väärtustada ja tutvustada ajalooliste looduslike pühapaikade kultuuri- ja looduspärandit, jäädvustada nende hetkeseisund ning suunata inimesi pühapaikasid külastama ja hoidma.
Võistluse üldarvestuse peaauhind on 400 eurot ning kuni 16-aastaste peaauhind 200 eurot. Lisaks jagatakse välja hulk eriauhindu järgmistes rühmades: püha puu, kivi, veekogu, annid, hiie valu, pärimus, Vana-Võromaa, Virumaa, saared, looduskaitse, muinsuskaitse ning maailma pühapaigad.
Võistlus kestab kuni 31.10.10227 (2014) ning Võitjaid autasustatakse 29.11. Tartus toimuval Hiie väe tunnustamissündmusel.
Hiite kuvavõistluse korraldavad Maavalla koda, Hiite Maja SA ja Tartu Ülikooli looduslike pühapaikade keskus. Võistlust toetavad Kehrwieder, Loodusesõber, Eesti Loodus, Tihuse turismitalu, Võro Instituut, Muinsuskaitseamet, Keskkonnaamet, Eesti Rahvaluule Arhiiv, Eesti Rahva Muuseum, Uma Leht, Metsatöll, Krautmani Terviseakadeemia, Looduse aasta foto ning Kalevipoja muuseum.

Lisateavet

Võistluse eeskiri jm lisateavet:
http://www.maavald.ee/maausk.html?rubriik=96&id=5185&op=lugu

Võistluse lehekülg:
http://www.maavald.ee/kuvad/

Rubriigid: Uudised. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.